Domováci bojovali s profesionálnymi vojakmi

Spolupráca zástupcov armády a detí z detských domovov pokračuje, takto bolo na Orave.

ORAVSKÁ PORUBA. V areáli Tília kemp na Gäceli sa minulý týždeň stretli profesionálni vojaci s 31 deťmi z Centra pre deti a rodiny v Istebnom, známejšom pod starým názvom detský domov. Ukázali im svoju prácu.

„Bolo to super, najviac sa mi páčilo boxovanie,“ povedal 14-ročný Filip . „Ale vojakom z povolanie nechcem byť, lebo chcem byť profesionálnym futbalistom.“

Čítajte viac: https://myorava.sme.sk/c/22478423/domovaci-bojovali-s-profesionalnymi-vojakmi.html

Zadarmo rozdali tonu pracieho prášku Rovnaký sponzor daroval na jar minulého roku viac ako tisíc litrov tekutého mydla.

Marián Piták z Oravy podniká už dlhšiu dobu v Čechách. Na svojich krajanov však nezabúda a v týchto ťažkých časoch im už dvakrát pomohol.

Minulý týždeň prišla od neho z Čiech na Oravu zásielka 1230 kilogramov pracieho prášku. Členovia Oravského záchranného systému prášok rozviezli do domov Charitas na Orave aj Liptove, domova Centrum v Bobrove, kde sa liečia drogovo závislí ľudia.

Pomohol deťom aj dôchodcom

Pomohol aj v zariadení núdzového bývania, v ktorom sú týrané ženy a deti v Dolnom Kubíne. „Je to veľká pomoc, pretože teraz tu máme päť rodín, pričom niektoré matky dostávajú len 270 eur na mesiac. Ušetrené peniaze za pracie prášky môžu využiť na iné potrebné veci,“ povedala vedúca Mária Vozáryová.

Čítajte viac: https://myorava.sme.sk/c/22602285/zadarmo-rozdal-tonu-pracieho-prasku.html

Veľkonočná súťaž 22.03.2018

Vyhodnotenie Veľkonočnej súťaže sa uskutočnilo dňa 22.03.2018. 

 1. miesto  za najkrajšiu výzdobu interiéru a exteriéru skupiny s témou Veľkej noci získava skupina: 

Čítať ďalej

Oravice 2017

Dňa 16.11.2017 sme sa vďaka zbierke z charitatívnej akcie v Trstenej, ktorú pre náš detský domov zorganizovala milá slečna Monika Šimková už po druhý krát, zúčastnili pobytu v Meander park Oravice.

Čítať ďalej

Aladin a čarovná lampa

Dňa 28. 10.2017 sme sa celý detský domov zúčastnili Muzikálu Aladínova čarovná lampa.
S veľkou úctou a pokorou ďakujeme hlavnému  sponzorovi Mgr. Róbertovi Kobezdovi /manažérovi Mestského divadla ACTORES ROŽŇAVA/ a predstaviteľom muzikálu, že nám bezplatne darovali vstupenky na muzikál pre naše deti.

Čítať ďalej

Návšteva z Pardubíc, projekt “KONEP ROSTE a s ním jeho členové”

Dňa 23.10.2017 sa v Detskom domove v Istebnom uskutočnila návšteva z Pardubíc, pod vedením pani Moniky Peterkovej v rámci projektu “KONEP ROSTE a s ním jeho členové” .

Čítať ďalej

Dni Fénixa 2017

Milé kolegyne, kolegovia,
v nedeľu 02.10.2017  som mala možnosť navštíviť DeD Necpaly na slávnostnom odprezentovaní detí  DeD Žilinského kraja v rámci Projektu “Dni Fénixa”.
S hlbokou úctou sa skláňam pred dielom, ktoré za tri dni v DeD Necpaly vzniklo.
Sami dobre viete, že práca s našim deťmi je náročná, ale pozitívne výsledky, ktoré nám prináša sú o to cennejšie.
Počas prezentácie v nedeľu sme si mohli všimnúť výtvarné diela, ktoré pod vedením “uja Miňa”, jeho kolegov a predovšetkým našich detí vznikli  a zároveň kultúrny program, ktorý bol veľmi výnimočný.
Ďakujem Vám všetkým, že ste podporili tento projekt☺.

Čítať ďalej

Poďakovanie za rok 2017

Ďakujem všetkým zamestnancom, profesionálnym rodičom, rodičom, blízkym a širším rodinám, priateľom, učiteľom, lekárom, oddeleniam SPODaSK, všetkým spolupracujúcim centrám a poradniam, nadriadeným, spolupracujúcim zariadeniam, pani starostke z Istebného, pánovi primátorovi z Dolného Kubína,  OO PZ v Dolnom Kubíne, bývalým deťom a sponzorom všetkých rozmerov, za prejav lásky, úcty, spolupatričnosti a vďaky počas celého roka 2017.
V novom roku 2018 prajem všetkým veľa zdravia, lásky, šťastia a úprimného objatia v kruhu svojich blízkych.
S láskou
                       PhDr. Martina Vicáňová, riaditeľka DeD Istebné

Čítať ďalej

Veľká noc, súťaž 2017

Finančný dar 1000 € od SSE